Klicka på bilderna för ett fantastiskt urval av LANTHUS, LÄGENHETER, VILLOR, BYHUS och TOMTER till salu i Abruzzo, Italien

Oavsett årstid och väder finns alltid något att göra och se i Abruzzo, en perfekt åretrunt- destination. Varje årstid erbjuder sin egen kombination av äventyr och kultur. Alltid inom räckhåll finns bergen, vackra vita stränder och pittoreska städer med kalendern full av traditionella festivaler. Abruzzo fascinerar med bergens närhet till havet. Här kan du vandra i bergen på förmiddagen och tillbringa eftermiddagen på din favoritstrand.

Husprise

I Abruzzo är huspriserna avsevärt lägre än i många andra delar av Italien. Du får mer för pengarna och har större möjligheter att förverkliga din dröm om Italien.

Läge

Abruzzo har ett idealiskt läge, på östkusten, endast 2 timmars bilresa från Rom. Abruzzo knyter samman nord- och syditalien och även Balkan, med Rom. Med en motorväg längs den Adriatiska kusten och två motorvägar västerut från olika delar av regionen når man lätt alla övriga delar av Italien.

Stränder

Abruzzo’s kust erbjuder miltals av vackra stränder. I norr hittar man breda långgrunda sandstränder, kantade av vackra pinjeskogar. Söderut förändras stränderna dramatiskt till klippor, rev och skyddade vikar. Här är vattnet kristallklart och perfekt för dykning och snorkling. Italienare från hela landet spenderar gärna sina sommarsemestrar vid den Adriatiska kusten. Stränderna är rena, välskötta och kantas av barer, restauranger och lekplatser.

Berg och Nationalparker

Apenninernas högsta toppar finns i Abruzzo och högst är Corno Grande på 2912m. Abruzzo är utsedd till ”Green Region of Europe” och tre nationalparker upptar en tredjedel av regionen. Här finner man sjöar, raviner, grottor och vattenfall och fantasktiska möjligheter till sport och naturupplevelser.

Gran Sasso har höga toppar medan Monti della Laga består av dalar, floder och vattenfall. Det finns många vackra och dramatiska vandringsleder, bla längs dalen med ’De hundra vattenfallen’. I Gran Sasso är platån ’Campo Imperatore’ värd ett besök. Här finns en mängd väl markerade vandringsleder och alltid en restaurang eller två vid ledernas slut. På vintern är Campo Imperatore snötäckt och ett paradis för längdåkare. En linbana tar utförsåkarna upp till pisterna. Norr om Campo Imperatore finns ’Calderone glaciären’, Apenninernas enda och Europas sydligaste glaciär.
Djurliv

I Abruzzo’s vilda och orörda natur finns många djurarter. Varg, björn, vildsvin och fantasktiska örnar kan med lite tur ses i nationalparkerna.

Sport

För sportälskaren är urvalet i Abruzzo mycket stort. Vid kusten erbjuds windsurfing, segling, fiske och dykning. I bergen finns en mängd markerade leder, uthyrning av moutain bikes, turridning och möjlighet till hang-gliding. Vintertid kan Abruzzo locka med 17 skidorter, pister för alla nivåer och natursköna skidspår för tur- och längdåkning.

Konst och Arkitektur

Abruzzo har mycket att erbjuda sina kulturintresserade besökare. Här finns många medeltida byar och städer med konstskatter, kyrkor och imponerande slott.
Traditionellt hantverk praktiseras fortfarande och unika produkter från keramiker, guldsmeder och vävare kan köpas i hela regionen.

Festivalar

I alla Abruzzo’s städer och byar hålls spännande tradionella festivaler. Du kan smaka på lokala maträtter, se fantastiska parader, uppträdanden och påkostade fyrverkerier.

Mat och Dryck

Det abruzzesiska köket är enkelt och smakrikt. Matkännare imponeras av råvarornas höga kvalitet och de goda vinerna från regionens odlingar. Varje liten stad har sina egna specialitéer och man är mycket stolt över sin matkultur.

Mycket för pengarna

Abruzzo är regionen där du kan ‘smaka på det riktiga Italien’ till ett mycket bra pris. En flaska lokalt vin kan köpas för 1 euro och du kan njuta av en trerätters middag för ca 15 euro.

Folket

Många författare har beskrivit människorna i Abruzzo som ‘forte e gentile’ (starka och vänliga). Det är svårt att hitta bättre grannar och deras gästfrihet och hjälpsamhet känner inga gränser.

 

My ShortList

Your shortlist is empty.

To get more information on your shortlisted properties by email, please fill in your details below.

Your name:

Your email:

  

Vi ser fram emot att Välkomna dig till ABRUZZO och att hjälpa dig förverkliga din dröm